Sabíeu que ja existeix una llei de la 2ª oportunitat per als autònoms?

Autònom

Foto: lifeofpix

Molt s’ha parlat sobre la llei de la ‘segona oportunitat’ per als autònoms. La iniciativa arriba en època pre-electoral i ja sabeu com son aquestes coses, molt de soroll per a una iniciativa que, probablement, quedarà molt diluïda un cop s’entri en una nova legislatura. Tot i això, del que no se’n parla i del que hi ha un gran desconeixement és de que, ja hi ha una llei de segona oportunitat en curs. Ho sabíeu?

Doncs sí, al passat 2014, el ministeri d’economia, va desenvolupar mecanismes per ajudar als autònoms per pal·liar els fracassos professionals provocats per anys i anys de crisi econòmica.  En concret, en aquesta ‘segona oportunitat’, inclosa dins la Llei d’Emprenedors, es va incloure l’habitatge com a be inembargable per tal de blindar al col·lectiu. Per fer ús d’aquesta opció, el freelance ha de convertir-se però, en emprenedor de responsabilitat limitada alhora que el valor del seu habitatge no pot superar els 300.000 euros.

Segons informa el diari Cinco Días, aquesta mesura ha passat desapercebuda per la pràctica totalitat dels autònoms i segons una enquesta realitzada pel propi mitjà de comunicació, només 1% dels enquestats, ha reconegut haver utilitzat aquesta nova mesura. En qualsevol cas, el que sí que reconeixen, la gran majoria dels enquestats, és que aquesta iniciativa resulta del tot insuficient per protegir als autònoms, alhora que destaquen que accedir a fonts de finançament continua sent el principal handicap del col·lectiu.

Font: Cinco Días

 

Deja un comentario