La Generalitat donarà crèdits a emprenedors per 22 milions

La Generalitat concedirà préstecs a emprenedors o joves empreses (de zero a tres anys) a través d’una línia de crèdit de 22 milions d’euros impulsada per la Conselleria de Treball, l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, i que preveu beneficiar 600 persones.

Qualsevol emprenedor amb un projecte viable, o empreses i autònoms amb una activitat de menys de tres anys, fins a 10 treballadors i una facturació inferior als dos milions d’euros anuals poden sol·licitar aquests préstecs preferents fins al 15 d’octubre.

L’import mínim són 15.000 euros, i el màxim 60.000, amb un termini d’amortització de cinc anys si es destina a inversions i de tres anys si és per finançar circulant. Ofereix la possibilitat d’un any de carència i té un tipus d’interès del 0%. Tampoc té comissions.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat la importància de fomentar l’afany emprenedor, sobretot en moments de crisi, ja que és «la línia de futur que marcarà el canvi de model econòmic», i l’accés al finançament segueix i han estat «el gran problema».

L’adjudicació dels crèdits es decidirà abans del 31 de desembre, ha explicat Serna, que ha afegit que les eleccions catalanes del 28 de novembre no afectaran el desenvolupament de la iniciativa.

Aquesta línia de finançament, anomenada Comença Finançament, s’emmarca en el Pla Comença 2008-2010 de suport a l’afany emprenedor, que aquest any haurà assessorat 17.500 persones, ajudat a crear més de 6.000 empreses i consolidat 4.700, segons dades de la Generalitat.

 

Font: Vilaweb

CINC, Centro de negocios y Asesoría de empresas

Deja un comentario